För min skull...

Som sagt, jag skriver mina inlägg enbart för min egen skull mest, eller ja, enbart för min skull. Skulle kunna skriva å inte lägga ut på nätet men har inget skrivprogram installerat så det här är bekvämast. Skulle nån kommentera skulle det vara trevligt men inte det jag är ute efter.
Dag ett på modifastdieten är snart avklarad, en påse kvar innan jag lägger mig, önskar jag blev mätt på den =(
Inne på 4e dygnet utan cigg, det känns betydligt värre, hungern skulle dämpas om jag rökte och röksuget skulle dämpas om jag fick äta... Hmmmmm.......... Har köpt ett paket cigg ikväll, men har fortfarande inte bestämt mig om jag ska öpnna det. Känner mig ledsen och deppad... Hör väl till antar jag. Tror att jag redan omedvetet, nu medvetet, har bestämt redan att jag ska röka innan jag sover, å kanske inatt om jag vaknar som vanligt. Sen på med plåster imorgon. Bla bla bla, jag vet, håll ut det blir bättre.....  HALT!!! Hungry Angry Lonely Tired är inte bra att finna sig i. Är rädd att jag ska falla ner i depressionsvacka om jag inte röker. Sluta röka och sluta äta samtidigt?? Smart?? NEJ...
Imorgon ska jag hämta hem gåbandet och Julias nya säng... Det känns bra iaf... TACK kära vän för att jag får låna bandet, det gör att jag jobbiga dagar fortfarande kan röra på mig när jag inte har lust att gå ut!!
Skulle kanske ha döpt min blogg till tyck synd om mig-bloggen.. haha

Första dagen på resten av mitt liv.........................

Jaha ja, då sitter jag här och funderar igen. Imorgon börjar resten av mitt liv typ, eller vad man nu säger.. Borde kanske ha ägnat kvällen åt att vräka i mig allt jag kunnat, men är inte sugen på nåt.. Imorgon börjar jag "flyta", 4 påsar med modifast om dagen i 14 dagar sen är det dags för OP!!!! Känns otroligt bra, spännande, fruktansvärt hemskt, helt underbart och jag både bävar och ser fram mot det. Klev upp på vågen idag, står på 99 nu, men mitt socker ligger alldeles för högt just nu, mitt humör börjar svikta och röksuget börjar poppa upp lite då å då. Inne på tredje dygnet nu. Trodde faktiskt inte att nikotinplåster skulle fungera, men jag har ändrat uppfattning!! Vilken grej!!! Tog blodprover och EKG idag, städat och varit på föräldramöte. Man får ju som förälder skämmas. Nya rektorn var där, men HALLÅ??? Vart var alla föräldrar??? Inte många som verkar prioritera sina barns skolgång. Skamligt. Och sen är dom brydd varför ungdomarna bara driver runt och ställer till tok. INTE alla barn, men en hel del, har knappt nån uppfostran, stor i käften, visar varken föräldrar, lärare, andra vuxna eller sina kamrater respekt eller hänsyn. Värst idag; Tydligen cyklar vissa ungar på skolans tak!!! Vad är det för fel på folk??
Jag är inte så gammal, men när jag var i skolåldern skulle det väl aldrig slagit många in att be vuxna dra åt h-vete el.dyl. Nä, min gamla lärarinna hon var bra hon, tog elever i örat om dom var olydiga... =) Nog om det.. Kan inte sova om jag ska jaga upp mig å vara så himla präktig å duktig. Kanske min dotter kommer att vara en värsting om några år bara för att jag klagar på andra föräldrar nu...
Imorgon händer det väl annars inte så mycket, ska öppna upp på eftervården. Kvällens ämne blir nog våld. Intressant...
Onsdag ska jag hämta en ny säng åt gumman som jag kommit över, en loftsäng, men inte full höjd. Torsdag tillbringar jag på sjukhuset med spirometri och inskrivning inför op.
Sen tandläkaren på fredag med stumpan. Lördag blir vilodag och söndag gudstjänst och fira systeryster som fyller 31. TÅRTA!!! Oj, nej, just ja.... Jag får ju inte äta... Men fick min efterlängtade fläskpannkak av mamma å pappa idag!!! MUMS!!!!!
Klockan är visst 22 nu, så då är det dags för mig (som är gammal) att göra kväll. Släcka ljusen, gosa med katten och hoppas på en god natts sömn.

Lillpojken


Sista måltiden...

Haft en riktigt trevlig em och kväll med goda kakor, annorlunda pannkakor och lördagsgodis... Har funderat mycket runt mat idag.. Vad ska jag äta imorgon och på måndag?? För sen är det kört, flytande i 2v sen operation, sen kan jag inte längre äta mat bara för att det är gott, kan inte vräka i mig och svulla som jag brukar. Men min förhoppning är att jag inte heller ska vilja. Imorgon lutar det åt oxfilé och på måndag önskar jag mig kyckling i gräddsås med paprika å tagliatelle.... Hoppas kocken uppfyller min önskan =)
Har inte rökt sen 16 tiden, och jag är inte direkt sugen än heller, har ju satt dit ett plåster, men gjorde nå fel för jag har inte fått kanterna och hörnen att fästa, kanske är jag för luden.. (satt det uppe på överarmen).. Hur som helst så har jag fixomullat fast det.. Blir konstigt att inte gå ut och ta kvällsröken innan jag lägger mig, men det är väl en vanesak.
Tänker mycket på älskade lilla farmor, saknar henne och har så dåligt samvete för att jag hälsade på henne så sällan medan hon fortfarande bodde hemma. Om jag bara hade tagit mig tid och ork att göra det... Men jag kan tyvärr inte ändra det som varit. Ser på nå vis fram mot minnesgudstjänsten den 3e, tycker i smyg om att gå i kyrkan, varför jag skäms för det vet jag inte. Sinnesro, ödmjukhet och frid känner jag i och med att jag kliver innanför portarna. Jag borde kanske gå dit oftare, inte bara vid begravningar, tror inte direkt på han, Gud. Men nånting finns det väl att tro på.. Sig Själv kanske? Nånting inom en som är större än ens stygga ego.. Hoppas det.
Sen kväll och djupa tankar... Imorse fick jag ångest för vad jag skrivit kvällen före, och så lär det bli imorgon med, men nu känns det riktigt skönt att få skriva av sig sånt jag sällan säger.
Dags att krypa till kojs nu då... Jag å pojken min. En 12åring på närmare 7kg...

Gröngöling....

Jaha, då har även jag anslutit till bloggarskaran... Om det är för att jag vill vara som alla andra eller för att jag har för mycket tid över eller helt enkelt vill kunna skriva mina egna tankar nånstans, ja det vet inte jag. Jag är fullständigt grön vad gäller bloggar och inlägg och allt som hör till, vet inte ens om jag vill att nån ska läsa det jag skriver, men jag tänkte jag ska ge det ett försök.
Mitt liv håller på att förändras drastiskt, från att vara en lat, överviktigt, rökande könlös blubb så ska jag nu alltså göra helt om... Spännande men skrämmande.. Imorgon ska jag då sluta röka, inte bara försöka utan jag ska sluta. Har köpt plåster idag, och jag hoppas verkligen att dom tillsammans med motivation å dåliga luftrör ska göra susen, med snus gick det ju inte så bra, grät i 3 dagar.  Varför ska jag då sluta just nu då, efter 10 år? Jooo, efter ett år eller mers funderande och över ett års väntetid så ska jag den 12 oktober göra min gastric bypass! Själva operationen är jag inte rädd för, men jag är rädd att jag ska misslyckas med mitt fotarbete. Från att äta oregelbundet å fel ska jag äta 3 måltider och 3 mellanmål om dagen. Varje portion, på ca 1,5 dl, ska intas under ca 20-30 minuter.. Tack vare en av mina systrar så ska väl det gå bra, hon ska nämligen göra en matsedel åt mig... =)  Inte nog med det, jag ska även motionera, som jag i hemlighet har drömt om många år, men som aldrig blivit av.. Ska börja med en promenad om dagen iaf dom dagar gumman går i skolan, ska även promenera på bandet jag ska få låna av en vän =)) JIPPI!!!  Min dröm är ju att leva sunt, orka röra mig och jogga elljusspåret till sommaren... Ingen tror på mig, på att jag klarar av att ändra min livsstil känns det som, och varför skulle dom göra det, när jag knappt gör det själv. Men; JAG HAR EN DRÖM... Nån som känner igen dom orden...? Men jag har ju klarat av att leva efter: Ta en dag i taget och Det viktigaste först förut och borde väl kunna det igen..
Första inlägget avklarat nu då, får se om det blir nå fler..

RSS 2.0